Ondergrondse mazouttanks saneren

Wat is een ondergrondse mazouttank?

We spreken over een ondergrondse mazouttank wanneer de tank zich effectief onder grond bevindt. Dat wil zeggen dat de tank is ingegraven en enkel bereikbaar is via het mangat waarlangs de tank gevuld wordt. Staat je tank in de kelder, is deze zichtbaar en minstens langs twee kanten bereikbaar? Dan spreken we over een bovengrondse mazouttank.

Ondergrondse mazouttanks saneren

Goedkoop je ondergrondse mazouttank buitengebruikstellen

Als je ondergrondse mazouttank niet langer gebruikt wordt voor de verwarming van je woning, dan ben je wettelijk verplicht om deze te laten leegmaken, reinigen en verwijderen. Op die manier wordt de tank definitief buiten gebruik gesteld. Onze erkende vakmannen maken gebruik van de nieuwste technieken en hebben een ruime ervaring op het gebied van de neutralisatie van stookolietanks. Daarom kunnen ze de sanering van jouw tank efficiënt én goedkoop uitvoeren.

Na de werken ontvang je van ons een officieel certificaat. Dat is jouw bewijs dat je mazouttank vakkundig en geheel volgens de bepalingen van de wet werd uitgevoerd.

Waarom kiezen voor Mazouttanksanering?

  • Je kan rekenen op een goedkope én efficiënte sanering.
  • De werken worden uitgevoerd door erkende en ervaren stookolietechnici.
  • We zijn actief in heel Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
  • Je ontvangt van ons de nodige wettelijke certificaten.
  • Je kan je bestelling 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 online plaatsen.

Een mazouttank saneren: hoe verloopt dat?

Eerst zorgen we ervoor dat de tank helemaal leeg is. De resterende inhoud van mazout en slib wordt opgezogen en overgepompt naar een apart reservoir. Later zal dit residu worden afgevoerd naar een erkend afvalverwerkingsbedrijf. Zodra de mazouttank leeg is, zorgen we voor een grondige reiniging binnenin de tank. Na de reiniging van de mazouttank, graven we de tank in zijn geheel uit. Is het uitgraven niet mogelijk, omdat de tank te dicht bij het huis ligt of zich onder een oprit bevindt, dan vullen we de tank op met een inert materiaal zoals biologisch afbreekbaar schuim of zand. Nadat de werken netjes zijn uitgevoerd, ontvang je van ons het bijhorende wettelijk attest.

Ondergrondse mazouttanks saneren

Wat onze klanten over mazouttanksanering.be vertellen:

“Uitstekend werk geleverd met een professioneel team dat zeer efficiënt en proper werkt. Zij hebben de mazouttank geopend, gereinigd en dan opgevuld met een speciaal ecologisch schuim. Echt een aanrader.”

- Gerda 08/09/2020 -

“Ik wens niet teveel te betalen voor mijne oude stookolie tank te saneren. Dit was voor mij de goedkoopste en snelste oplossing!”

- Patrick 23/10/2020 -

“Het werk is vlot verlopen. Op een half uur was de klus geklaard. De afspraak wordt goed opgevolgd en men wordt goed op de hoogte gehouden. Na de betaling heb ik vrij vlot de nodige attesten ontvangen.
Ik zal jullie zeker aanprijzen bij anderen die een tank willen/moeten saneren.
Nogmaals bedankt voor de goede service!”

- Bart 08/12/2020 -