Mazouttank reinigen

Waarom een mazouttank reinigen?

Een bovengrondse of ondergrondse mazouttank reinigen, gebeurt meestal in het kader van een sanering. Wanneer we je mazouttank reinigen met onze professionele reinigingswagen zijn we zeker dat er geen mazout of slib meer achterblijft in de mazouttank en de tank dus geen risico vormt op bodemverontreiniging.

Mazouttank reinigen

De reiniging van je mazouttank voorbereiden

Om ervoor te zorgen dat het reinigen van je mazouttank zo vlot mogelijk verloopt, moet er minimaal 20 meter parkeerruimte voorzien zijn voor onze reinigingswagen en dit aan de straatkant van de woning waar de mazouttank zich bevindt. Als je in de stad of een drukke straat woont, vraag je dus best op voorhand een parkeerverbod aan zodat onze wagen zeker voldoende parkeerruimte heeft. Daarnaast moet het mangat van je mazouttank volledig zichtbaar en vrij toegankelijk zijn. Er mag dus geen puin, beton of aarde op liggen. Is jouw ondergrondse mazouttank bereikbaar via een toezichtput? Dan mag de put niet dieper zijn dan 70 cm en moet hij minstens 40 op 40 centimeter breed zijn om het mangat goed te kunnen bereiken.

Een mazouttank reinigen: hoe verloopt dat?

Voor we aan de echte reiniging van je mazouttank kunnen beginnen, zuigen we eerst het vloeibaar afval op dat nog in de tank aanwezig is. We pompen het residu van mazout en slib dat zich op de bodem van de mazouttank bevindt over naar het afvalreservoir van onze reinigingswagen. Wanneer je mazouttank helemaal leeg is, gebruiken we een speciaal reinigingsmiddel om de binnenkant van de tank onder hoge druk te reinigen. Daarna is het tijd om je bovengrondse of ondergrondse mazouttank te verwijderen of op te vullen met een inert materiaal.

Wat onze klanten over mazouttanksanering.be vertellen:

“Uitstekend werk geleverd met een professioneel team dat zeer efficiënt en proper werkt. Zij hebben de mazouttank geopend, gereinigd en dan opgevuld met een speciaal ecologisch schuim. Echt een aanrader.”

- Gerda 08/09/2020 -

“Ik wens niet teveel te betalen voor mijne oude stookolie tank te saneren. Dit was voor mij de goedkoopste en snelste oplossing!”

- Patrick 23/10/2020 -

“Het werk is vlot verlopen. Op een half uur was de klus geklaard. De afspraak wordt goed opgevolgd en men wordt goed op de hoogte gehouden. Na de betaling heb ik vrij vlot de nodige attesten ontvangen.
Ik zal jullie zeker aanprijzen bij anderen die een tank willen/moeten saneren.
Nogmaals bedankt voor de goede service!”

- Bart 08/12/2020 -