Mazouttank saneren

Waarom een mazouttank saneren?

Een mazouttanksanering is wettelijk verplicht wanneer je je mazouttank niet meer gebruikt. De specifieke regels hiervoor zijn afhankelijk van de capaciteit en het type mazouttank dat je hebt. In onze FAQ vind je de regelgeving die van toepassing is in elk gewest.

Naast de wettelijke verplichting is het ook een goede zaak voor het milieu en je portemonnee om je mazouttank te laten saneren. Op die manier vermijd je immers het risico op bodemverontreiniging en de hoge kosten verbonden aan een bodemsanering. Wanneer je een woning verkoopt waar nog een ongebruikte mazouttank aanwezig is, ben je trouwens ook verplicht om de tank eerst te laten verwijderen of neutraliseren.

Mazouttank saneren

Wie mag mijn mazouttank saneren?

Enkel een erkend bedrijf mag jouw niet-gebruikte mazouttank definitief buiten gebruik stellen. Bij Mazouttanksanering werken we uitsluitend met gecertificeerde stookolietechnici die de nodige opleidingen hebben gevolgd om jouw mazouttank vakkundig te saneren.

Een mazouttank saneren: hoe verloopt dat?

Wanneer het gaat over een ondergrondse mazouttank, maken we eerst ter hoogte van het mangat een opening in de mazouttank. Die opening moet voldoende groot zijn om de ondergrondse mazouttank grondig te kunnen reinigen. Bij een bovengrondse mazouttank, daarentegen, gebruiken we een speciale knabbelschaar om de tank open te slijpen.

Voor we overgaan tot de reiniging onder hoge druk, pompen we het nog aanwezig vloeibaar afval over naar onze reinigingswagen met behulp van een vacuümpomp. Eens je ondergrondse mazouttank helemaal zuiver is, kunnen we hem netjes uitgraven of, als dat niet mogelijk is omwille van technische beperkingen, opvullen met een inert materiaal zoals zand of bioschuim. Een bovengrondse mazouttank takelen we weg of snijden we in handelbare stukken met onze knabbelschaar.

Wat onze klanten over mazouttanksanering.be vertellen:

“Uitstekend werk geleverd met een professioneel team dat zeer efficiënt en proper werkt. Zij hebben de mazouttank geopend, gereinigd en dan opgevuld met een speciaal ecologisch schuim. Echt een aanrader.”

- Gerda 08/09/2020 -

“Ik wens niet teveel te betalen voor mijne oude stookolie tank te saneren. Dit was voor mij de goedkoopste en snelste oplossing!”

- Patrick 23/10/2020 -

“Het werk is vlot verlopen. Op een half uur was de klus geklaard. De afspraak wordt goed opgevolgd en men wordt goed op de hoogte gehouden. Na de betaling heb ik vrij vlot de nodige attesten ontvangen.
Ik zal jullie zeker aanprijzen bij anderen die een tank willen/moeten saneren.
Nogmaals bedankt voor de goede service!”

- Bart 08/12/2020 -