Mazouttank verwijderen

Waarom je mazouttank verwijderen?

Een niet-gebruikte of afgekeurde mazouttank moet volgens de wet buiten dienst worden gesteld. De sanering van je tank is dus in elk geval verplicht. Het verwijderen is niet altijd verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden omdat in een niet-gebruikte tank altijd residu achterblijft. Mocht je tank gaan lekken, dan kan dat bodemverontreiniging veroorzaken. Dus om de natuur te beschermen, is het altijd beter om een niet-gebruikte mazouttank te verwijderen.

Een ondergrondse mazouttank verwijderen

Als je een ondergrondse mazouttank hebt die gebruikt werd voor de verwarming van je woning moet je de tank laten reinigen en uitgraven. Is het technisch onmogelijk om je ondergrondse tank te verwijderen omdat de mazouttank bijvoorbeeld onder je oprit ligt of het verwijderen stabiliteitsgevaar voor je woning veroorzaakt? Dan moet je ondergrondse mazouttank worden opgevuld met een inert materiaal zoals zand of bioschuim.

Een bovengrondse mazouttank verwijderen

Heb je een bovengrondse mazouttank van minder dan 6000 liter (5000 kg)? Dan ben je in Vlaanderen niet verplicht om de tank na de sanering te verwijderen. Bij grotere bovengrondse mazouttanks is dat wel het geval. Toch worden bovengrondse mazouttanks meestal verwijderd, ongeacht de tankgrootte, omdat je dan de plaats die vrijkomt opnieuw nuttig kan besteden.

Een mazouttank verwijderen: hoe verloopt dat?

Als er voldoende ruimte is, halen we een bovengrondse mazouttank in zijn geheel weg en voeren we hem zo af. Soms is dat echter niet mogelijk omdat de deuropening bijvoorbeeld te smal is. In dat geval gebruiken we een speciale knabbelschaar om de mazouttank eerst in handelbare stukken te verschroten. Dat gebeurt vonk-, rook- en geurvrij. Een ondergrondse mazouttank, daarentegen, graven we uit met een graafmachine. Wanneer je mazouttank is verwijderd, krijg je van ons de officiële attesten die aantonen dat je tank vakkundig werd verwijderd. Zo ben je wettelijk en verzekeringstechnisch helemaal in orde.

Mazouttank verwijderen

Wat onze klanten over mazouttanksanering.be vertellen:

“Uitstekend werk geleverd met een professioneel team dat zeer efficiënt en proper werkt. Zij hebben de mazouttank geopend, gereinigd en dan opgevuld met een speciaal ecologisch schuim. Echt een aanrader.”

- Gerda 08/09/2020 -

“Ik wens niet teveel te betalen voor mijne oude stookolie tank te saneren. Dit was voor mij de goedkoopste en snelste oplossing!”

- Patrick 23/10/2020 -

“Het werk is vlot verlopen. Op een half uur was de klus geklaard. De afspraak wordt goed opgevolgd en men wordt goed op de hoogte gehouden. Na de betaling heb ik vrij vlot de nodige attesten ontvangen.
Ik zal jullie zeker aanprijzen bij anderen die een tank willen/moeten saneren.
Nogmaals bedankt voor de goede service!”

- Bart 08/12/2020 -